Emisiune nouă la Trinitas TV: Vor fi explicate aspecte practice ale vieţii liturgice

Trinitas TV lansează o emisiune catehetică în care vor fi explicate aspecte litugice practice. Intitulată „Viaţa liturgică, arvuna vieţii veşnice”, emisiunea va fi difuzată marţea şi în reluare joia şi sâmbăta, de la ora 19:50.

O astfel de emisiune este utilă, deoarece în cultul Bisericii există multe rânduieli ale căror semnificaţii nu sunt suficient cunoscute, spun realizatorii emisiunii. De asemenea, există multe aspecte liturgice care nu sunt înţelese exact sau chiar sunt amestecate cu superstiţii şi practici eterodoxe.

În prima ediţie a emisiunii, părintele Silviu Tudose de la Facultatea de Teologie din Bucureşti prezintă telespectatorilor simbolismul şi necesitatea colivei.

„Creştinii au păstrat, în tradiţiile legate de slujbele de pomenire a morţilor, coliva ca un element care aduce aminte de înviere. Este ceva văzut care exprimă credinţa noastră în înviere, învierea noastră a tuturor după exemplul şi având ca temelie Învierea Mântuitorului”.

În ediţiile viitoare, părintele Silviu Tudose va explica rânduielile liturgice şi tradiţiile legate de pomeniri sau soroace, despre colacii numiţi şi capete sau despre pregătirea credincioşilor pentru moarte.

Sursă foto: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente