Elevii și profesorii Liceului Teologic din Târgu Jiu au donat sânge

La Liceul Teologic din Târgu Jiu a avut loc, luni, 14 iunie, o acţiune de donare de sânge,

Evenimentul desfăşurat cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge a fost organizat de Liceul Teologic „Sfântul Nicodim”, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu.

„Acţiunea se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, iar iniţiativa este extraordinară, reuneşte Biserica Ortodoxă Română, prin Liceul Teologic, şi Centrul de Transfuzii cu societatea noastră, ce are nevoie de sprijin permanent pentru o dezvoltare armonioasă. Am încercat să cuprindem prin acest eveniment dihotomismul uman, aplecându-ne atât asupra trupului, cât şi asupra sufletului”, a declarat Pr. Prof. Anghel Nicolae Păunescu, directorul Liceului Teologic.

„Sperăm ca acest prim eveniment, aşezat chiar de Ziua Mondială a Donatorului, să devină o tradiţie”, a declarat Pr. Prof. Cristinel Manole Raica, director adjunct al Liceului Teologic.

Au fost implicate aproximativ 50 de persoane, cadre didactice şi elevi.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Numărul donatorilor din România nu depăşeşte 2% din populaţie, faţă de media europeană de 10%.

Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin campania „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Prin campaniile organizate începând cu anul 2013, Patriarhia Română a devenit instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor de sânge. Din 2013 până în 2019 au fost donaţi peste 19.000 litri de sânge.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente