Elevii seminariști în misiune la parohii din Valea Almăjului

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, însoțiți de pr. arhid. prof. Vicențiu Românu și pr. duhovnic Călin Mihail, au vizitat parohiile Eftimie Murgu și Prilipeț din Protopopiatul Băile Herculane, în cadrul proiectului educativ-misionar intitulat „Mergând, învățați…”.

La orele dimineții grupul format din 13 seminariști, a fost primit cu bucurie de către preoții slujitori ai parohiei Eftimie Murgu, pr. Cristian Mokesch și pr. Petru Șerengău. Predica a fost susținută de către elevul seminarist Nicola Vlad din clasa a XII-a, iar slujba a fost înfrumusețată de către grupul de seminariști, prin răspunsurile date la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Misiunea a continuat la Parohia Prilipeț, păstorită de părintele paroh Pavel Iovănescu, unde tinerii seminariști au dat răspunsurile la slujba vecerniei, iar finalul acesteia a fost încununat cu o cateheză susținută de elevul seminarist Ciorangă Cătălin din clasa a XII-a.

„Cercetarea semenilor este o caracteristică a bunului creștin, o manifestare a iubirii frațești la care ne îndeamnă Mântuitorul și de care trebuie să dăm dovadă mai ales în perioada aceasta a anului bisericesc. Această iubire a aproapelui, este manifestată și de către elevii și profesorii Seminarului Teologic Ortodox din Caransebeș, prin misiunile desfășurate în parohiile din cuprinsul Episcopiei”, a subliniat părintele Călin Mihail, duhovnicul Seminarului Teologic.

Toate aceste misiuni din cadrul proiectului educativ-misionar intitulat „Mergând, învățați”, se realizează cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și cu suportul financiar din partea Centrului Eparhial, având un rol foarte important atât în formarea tinerilor seminariști, prin practica catehetică, omiletică și liturgică cât și un rol cu factor de dinamizare a vieții spirituale din parohii. Dragostea, bucuria și cinstea au fost manifestate și prin agapele frățești organizate de preoții și credincioșii celor două parohii.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea)

Comentarii Facebook


Știri recente