Elevii romi din Dăeşti au primit tablete din partea Arhiepiscopiei Râmnicului

Mai mulţi elevi romi din Dăeşti au primit zilele trecute tablete electronice conectate la internet gratuit, pentru a le facilita accesul la educaţia online.

Achiziţionarea dispozitivelor electronice a fost posibilă datorită colaborării dintre Departamentul de misiune pentru romi al Arhiepiscopiei Râmnicului şi Asociația „Popa Soare” din București.

„Educația oferă copiilor posibilitatea de a îmbrățișa multiculturalismul, să adopte valori tolerante”, a afirmat Pr. inspector Dorin-Nicolae Buda, coordonatorul Departamentului de misiune pentru romi.

„Proiectele educaționale pe care le desfășurăm în mai multe localități din județul Vâlcea și-au propus să favorizeze buna integrare a elevilor romi în mediul școlar și, totodată, să valorifice aspectele culturale în cadrul unor proiecte de bază, destinate să pună capăt stigmatizării și a stereotipurilor”, a mai spus el.

Departament de catehizare a romilor, aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului, este  primul de acest tip din Patriarhia Română.

Foto credit: tion.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente