Elevii Liceului de Muzică din Brașov susțin printr-un concert construirea Catedralei Mântuirii Neamului

Liceul de Muzică Tudor Ciortea” din Brașov organizează, sâmbătă 10 noiembrie, un concert dedicat strângerii de fonduri pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Concertul se va desfăşura în Sala Patria, începând cu ora 15:00, şi va fi susţinut de foști elevi și profesori ai prestigioasei şcoli de muzică din Braşov, informează BizBraşov.

„Acesta este un dar al liceului nostru pentru eternitate”, au declarat organizatorii care au denumit sugestiv concertul: „Tineri muzicieni brașoveni susțin construirea Catedralei Mântuirii Neamului”.

„Spectatorii și în același timp, donatorii sunt creștini din Protopopiatul Brașov care se alătură demersului nostru în a cunoaște activitatea noastră artistică și în același timp să devină alături de noi, ctitori ai unui locaș de închinăciune dorit cu mare ardoare încă de către înaintașii noștri de peste un secol”, au precizat organizatorii concertului din 10 noiembrie.

Muzicienii brașoveni vor încânta publicul cu piese religioase, muzică din repertoriul universal, dar și din repertoriul tradițional românesc.

De asemenea, pe scenă va fi și Cvintetul Anatoly.

Spectatorii și donatorii vor fi desemnați ctitori ai lăcașului de cult, iar muzicienii care vor susține concertul vor primi o diplomă oficială care va atesta titlul lor de ctitori ai Catedralei Mântuirii Neamului.

Liceul Vocațional de Muzică Tudor Ciortea, instituție cu activitate prestigioasă de aproape șapte decenii, s-a remarcat în acest răstimp prin formarea profesională a multor generații de muzicieni dintre care amintim câteva mari personalități artistice: Mihaela Ursuleasa, Mariana Nicolesco, Cristian Mandeal, Horia Mihail și mulți alții.

Foto credit: BizBraşov

Comentarii Facebook


Știri recente