Elevii de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea și-au sărbătorit ocrotitorul

În ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Ioan Casian, elevii de la Seminarul Teologic Ortodox din Tulcea și-au sărbătorit ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Visarion, în capela instituției de învățământ.

Pe această cale, s-au încheiat evenimentele dedicate hramului Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea care au avut loc pe tot parcul săptămânii precedente, fiind organizate activități duhovnicești, culturale și sportive.

În cuvântul rostit după Sfânta Liturghie, Episcopul Tulcii i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile și le-a vorbit elevilor despre importanța timpului petrecut în seminar.

„I-am adus prinos de mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra profesorilor și elevilor seminariști de aici, în același timp ne-am rugat pentru pacea și bunăstarea întregii lumi. Ne exprimăm convingerea că și de astăzi înainte seminarul nostru teologic închinat Sfântului Ioan Casian, aflat în al 30-lea an al existenței sale, va fi cu adevărat ca și până acum o școală teologică, o făclie de lumină nord-dobrogeană, și în același timp îi va educa pe tinerii seminariști pentru dragostea față de sfânta noastră Biserică și față de valorile spirituale ale neamului românesc”, a declarat Preasfințitul Părinte Visarion pentru Trinitas TV.

„Îi felicităm pe părinții profesori, pe elevii seminariști și le dorim și de astăzi înainte succes deosebit în laborioasă pe care o depun întru dobândirea cunoștințelor teologice și în același timp întru dobândirea cunoștințelor profane pentru viața de zi cu zi”, a apreciat la final Părintele Episcop.

În încheiere Episcopul Tulcii a oferit „Bursa Mitropolitul Antonie Plămădeală”, ce constă în premii și bani, elevilor care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în primul semestru școlar.

Foto credit: Episcopia Tulcii / Facebook

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente