Elevi vâlceni, premiați la Olimpiada Naţională de Religie

Anul acesta, la Olimpiada Naţională de Religie, Arhiepiscopia Râmnicului a fost reprezentată de doi elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea. Andreescu Alin Cristian, elev în clasa a XII-a, îndrumat la disciplina Dogmatică de pr. prof. drd. Cojocaru Mihai Irinel, a obținut premiul I. Popescu Silviu Mihail, elev în clasa a XI-a, îndrumat la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Române de pr. prof. Pomenește George, a obținut o mențiune. De-a lungul întregii perioade de pregătire și participare la olimpiadă, preofesorii și elevii au fost încurajați și sprijiniți de pr. prof. dr. Proteasa Nicolae, directorul liceului.

Cei doi elevi merituoși care fac cinste Arhiepiscopiei Râmnicului și județului Vâlcea, împreună cu profesorii lor, au fost felicitați în mod personal de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care le-a dăruit cărți și i-a îndemnat să înmulțească în continuare talantul științei și al cunoașterii pe care Dumnezeu l-a încredințat lor, pentru a deveni buni misionari ai Evangheliei lui Hristos și înțelepți păstori de suflete ai poporului roman. În mod aparte, potrivit arhiram.ro, Înaltpreasfinţia Sa le-a reamintit profesorilor de strânsa legătură dintre Biserica strămoşească şi Şcoală, dintre credinţă şi ştiinţă, ca premisă pentru obținerea unor caractere demne și de valoare națională.

Olimpiada Naţională de Religie pentru seminariile şi liceele teologice din ţară s-a desfășurat în perioada 15-18 aprilie 2015, în Arhiepiscopia Târgoviştei. Elevii calificaţi la această etapă au participat însoţiţi de profesorii lor. Deschiderea oficială a avut loc miercuri, 15 aprilie, la Catedrala Arhiepiscopală din Târgovişte, când s-a săvârșit slujba de Te Deum. Vineri, profesorii şi elevii au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Nifon, la Catedrala Arhiepiscopală, iar sâmbătă a avut loc premierea elevilor, de către Înaltpreasfinţia Sa, în amfiteatrul Liceului de Muzică şi Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte. Premiile au fost oferite de Arhiepiscopia Târgoviştei, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte.

Comentarii Facebook


Știri recente