Elevi de la Școala Generală Românească din Micherechi, în vizită la Budapesta

În Duminica a V-a din Postul Mare, a Sfintei Maria Egipteanca (1 aprilie 2012), un grup de elevi de la Școala Generală Românească cu clasele 1-8, din Micherechi (Méhkerek), care participă la orele de religie predate săptămânal de către Părintele Visarion Tuderici, Secretar Eparhial la Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, a efectuat o vizită cu scop spiritual și cultural la Budapesta, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. Grupul a fost însoțit, de asemenea, de Doamna Ana Sárközi, noua Directoare a Școlii Generale din Micherechi și de alte cadre didactice.

Primul obiectiv al acestei vizite a fost participarea la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită în Capela Românească din Budapesta de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, în fruntea unui sobor format din Părintele Protosinghel David Pop, Superiorul Așezământului Monahal Românesc „Sfântul Ioan Botezătorul” și Directorul Centrului Pastoral-Misionar și Cultural „Sfântul Vasile cel Mare”, Părintele Marius Maghiaru, Protopopul Budapestei, Părintele Secretar Eparhial Visarion Tuderici și Arhidiaconul Claudiu, de la Catedrala Episcopală din Giula. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Siluan le-a vorbit credincioșilor despre importanța deosebită pentru vremurile pe care le trăim a acestei Duminici, închinate Sfintei Maria Egipteanca și care în acest an coincide și cu ziua sa anuală de prăznuire (1 aprilie), precum și despre voința pilduitoare a Sfintei și intervenția minunată a lui Dumnezeu și a Maicii Domnului în viața oamenilor, pentru mântuirea lor, indiferent de păcatele săvârșite.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, elevii din clasele 3-4, de la Școala Generală din Micherechi au prezentat în fața numeroșilor credincioși sceneta religioasă cu titlul „Bucuria Mironosițelor”, pregătită sub îndrumarea Părintelui Visarion Tuderici, care a fost ajutat în realizarea acestui obiectiv de către Robert Ruja și Nora Netea, doi tineri ortodocși din Micherechi implicați la rândul lor în procesul de predare a religiei la elevii din Micherechi. Împreună cu alți colegi de-ai lor mai mari, copiii au interpretat de asemenea mai multe cântece religioase legate de Învierea Mântuitorului Hristos, aducând cu anticipație bucuria pascală și multă emoție în sufletele tuturor credincioșilor.

Elevii din Micherechi și însoțitorii lor au vizitat apoi clădirea Parlamentului, luând cunoștință cu arhitectura deosebită și istoria acestui edificiu important în viața întregii țări.

Tot în aceeași zi, elevii din Micherechi, însoțiți de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și de alți preoți din soborul slujitor, au vizitat și clădirea Ambasadei României de la Budapesta, unde au fost oaspeții Domnului Ambasador Victor Micula. După ce au fost serviți cu o gustoasă mâncare tradițională românească de Post, elevii din Micherechi au emoționat și personalul Ambasadei prin versuri românești, inspirate din renumitul Poet Grigore Vieru și Poetul Gheorghe Dulău, din Micherechi, dar și prin cântări legate de Învierea Mântuitorului Hristos.

În sala festivă a Ambasadei, Domnul Ambasador Victor Micula le-a vorbit apoi copiilor cu multă generozitate despre Ambasada României la Budapesta și rolul pe care îl joacă în general o Ambasadă pentru cultivarea relațiilor bilaterale dintre Statul pe care îl reprezintă și cel în care își desfășoară activitatea, dar și despre importanța și valorile României, de care și aceștia se simt legați, după care a răspuns cu multă amabilitate și competență întrebărilor puse.

Astfel, Sărbătoarea de la Budapesta a reprezentat un moment de suflet deosebit de important, atât în viața micilor elevi români din Micherechi, cât și a tuturor celor pe care i-au întâlnit cu acest prilej.

Comentarii Facebook


Știri recente