Elevele Liceului Teologic Ortodox de la Mănăstirea Agapia și-au cinstit ocrotitorii

De sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, miercuri, 30 ianuarie 2013, elevele Liceului Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva” din Mănăstirea Agapia au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica Mănăstirii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, după care, într-un cadru festiv, în prezența maicii director prof. Eustochia Volmer și a cadrelor didactice ale școlii, elevele au prezentat două referate despre viața și activitatea acestor „Mari Stâlpi ai Bisericii”: „Biserica și Școala în gândirea Sfinților Trei Ierarhi” și „Munca și rugăciunea în viața Sfinților”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În încheiere, maica director Eustochia Volmer a remarcat „unitatea de gândire, trăire, vorbire și lucrare a celor Trei Mari Luminători ai Bisericii, supranumiți și «Trâmbițe ale Duhului Sfânt», despre care Sfântul Nicolae Velimirovici spunea: «Cei Trei Sfinți una sunt, Trei Ierarhi și o singură lucrare, Trei nume și o singură slavă, căci celor Trei împreună Hristos le este cap».”

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…