Egali, în bucurie, tinerii hipoacuzici au urcat pe scena Teatrului de Artă din București

„A fi diferit nu înseamnă a fi inferior. Cu toții avem același drept la bucurie”, a spus Oana Miu, psiholog „Diaconia”. Organizatorii au vrut să transmită aceasta atât tinerilor hipoacuzici care au urcat pe scena Teatrului de Artă din București luni după-amiază, cât și publicului care le-a admirat talentul.

Tinerii s-au pregătit timp de o săptămână pentru reprezentația pe care au susținut-o luni sub titlul „Egali, în bucurie”. Ei au participat la ateliere de teatru și dezvoltare personală organizate de Asociația „Diaconia” în colaborare cu Liceul Tehnologic Special nr. 3 și cofinanțate de Primăria Sectorului 2 al Capitalei.

Spectacolul a avut trei părți: teatru de pantomimă, teatru de umbre și teatru de păpuși. Tinerii artiști au fost coordonați de regizorul Orlando Petriceanu.

Teatrul de păpuși a prezentat povestea întortocheată a unei nunți în care mireasa dispare. În căutările făcute de preotul oficiant ies la iveală adevăruri mai puțin plăcute. Finalul a fost unul fericit pentru că au avut loc nu una, ci două nunți.

©Basilica.ro / Mircea Florescu

Publicul nu a fost foarte numeros, din cauza normelor de protecție impuse de pandemie, dar atmosfera generală a fost una de bucurie intensă, manifestată mai mult în liniște.

„Aplauzele de la sfârşitul spectacolului nu au fost zgomotoase, dar noi credem că vor avea răsunet şi peste ani”, a relatat Laura Irimia, managerul proiectului.

Talentul tinerilor a fost vizibil mai ales în partea de pantomimă și la teatrul de umbre când ei au transmis pe alte căi ceea ce nu pot spune prin cuvinte.

„Am avut ocazia să pătrundem în interiorul unei lumi în care singura limbă vorbită este liniștea, să observăm cum sentimentele devin scene de viață, să înțelegem un discurs al inimii”, a mărturisit Laura Irimia.

©Basilica.ro / Mircea Florescu

Spectacolul a reprezentat finalul proiectului „Teatrul copiilor fără cuvinte”.

Cei care au avut ocazia să participe la eveniment i-au felicitat pe tineri și au lăsat mesaje impresionante.

„Multă emoție și bucurie. Iubirea este limba tuturor. Mulțumesc pentru lecția predată”, a scris Gabriela, unul dintre spectatori.

©Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente

ASCOR Chișinău și-a reluat activitatea

După mai mulți ani de întrerupere, filiala din Chișinău a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) își reia activitatea. Evenimentul a fost marcat în cadru solemn, duminică, la sediul Mitropoliei Basarabiei. Manifestarea a fost organizată cu…