Eforturile preotului și primarului din Vinga apreciate de ierarhii bănățeni

Mitropolitul Ioan al Banatului i-a oferit Placheta de excelență și Diploma de „Primar al Țării Banatului”, domnului Primar Ioan Sorin Negrei, în semn de apreciere pentru activitatea pe care o desfășoară comuna arădeană Vinga.

Ierarhul i-a înmânat aceste distincții în calitate de Președinte de onoare al Jurnalului interregional ,,Banatul”, informează Arhiepiscopia Aradului.

„Un om cu o inimă curată, frumoasă, nu poate să facă decât lucruri frumoase, plăcute lui Dumnezeu și oamenilor”, a spus Mitropolitul Ioan despre primarul din Vinga la acordarea plachetei.

Evenimentul a avut loc duminică, atunci când Mitropolitul Ioan împreună cu Arhiepiscopul Timotei al Aradului au binecuvântat lucrările de renovare efectuate la clădirea primăriei din Vinga.

În prima parte a zilei, ierarhii au slujit la biserica din sat, unde au sfințit o troiță și patru cruci de inox care vor fi așezate pe cele patru abside ale bisericii.

Mitropolitul Banatului sfințește crucile care vor fi așezate pe biserica din Vinga. ©Arhiepiscopia Aradului

La rândul său, Parohul din Vinga a fost evidențiat pentru eforturile depuse în comunitate. Preotul Răzvan Sas a fost ridicat de Arhiepiscopul Aradului în treapta de iconom, în semn de recunoștință pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată.

Cei doi ierarhi au recunoscut eforturile preotului și primarului din Vinga în contextul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente