Editurile Patriarhiei publică sub o siglă specială în Anul Centenar 2018

Editurile Patriarhiei Române utilizează pentru publicațiile din 2018 o siglă specială prin care marchează împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire.

Anul Omagial al Unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 este marcat în Patriarhia Română prin mai multe manifestări culturale și religioase. Între acestea, un rol important îl are publicarea diferitelor volume care evidențiază contribuția Bisericii la împlinirea idealului de unitate națională.

În acest sens, aparițiile editoriale din Anul Centenar vor purta o siglă specială. Aceasta conține următoarele elemente:

  • Numărul centenarului – „100”;
  • Harta României cu tricolorul;
  • Catedrala Mântuirii Neamului.

Toate elementele sunt încadrate de 2 spice de grâu, sub care apare perioada trecută de la Marea Unire – „1918-2018”.

Evenimentul central al manifestărilor legate de împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire în Patriarhia Română va fi sfințirea noii Catedrale Naționale, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie.

Catedrala Mântuirii Neamului va avea hramul principal sărbătoarea Înălțării Domnului și semnifică recunoştinţa pentru eliberarea (mântuirea) neamului românesc de sub stăpânirea străină şi dobândirea independenţei statale.

Foto credit: Editurile Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente