Editurile Patriarhiei: Colecție de vieți de sfinți pentru copii

În contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor, Editurile Patriarhiei Române au lansat o colecție de vieți de sfinți pentru copii.

Primul număr din Colecția intitulată „Chipuri ale sfințeniei” este dedicat Sfântului Antipa de la Calapodești.

Acest proiect are scopul de a le prezenta copiilor familiarizați mai mult cu supereroii din filme și desene animate viețile minunate ale sfinților, a explicat redactorul coordonator Narcisa-Mihaela Câdă pentru Trinitas TV.

Despre viața Sfântului Antipa, Narcisa-Mihaela Câdă a semnalat că este un îndemn pentru copii „pentru a fi responsabili încă de mici, pentru a-și ajuta părinții, pentru a fi mai atenți la nevoile celorlalți, pentru a căuta liniștea și pacea într-o perioadă atât de zbuciumată și pentru a fi mai aproape de Dumnezeu”.

„Am început această colecție cu viața Sfântului Antipa de la Calapodești deoarece viața sa este mai puțin cunoscută pentru copii, dar și pentru a respecta o ordine cronologică, el fiind sărbătorit pe 10 ianuarie”.

Urmează să apară în această colecție viețile: Sfintei Fotini, Sfântului Pantelimon și a mamei sale Evula, ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, Sfinților Brâncoveni, Sfântului Vasile cel Mare și Sfânta Teopista împreună cu familia sa.

Atât textul, cât și grafica semnată de Corina Petre sunt realizate într-o manieră vie, prietenoasă, care să îi atragă pe copii să caute și să citească aceste cărți.

Puteţi răsfoi volumul aici.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești


Pentru ultimele noutăți din lumea ortodoxă urmărește-ne pe Twitter. @AgentiaBasilica!

Comentarii Facebook


Știri recente