Editura Renașterea donează cărți pentru românii din zona Vârșeț

Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului donează zeci de volume care vor ajunge zilele următoare în localitatea Coștei din Serbia în vederea alcătuirii unei biblioteci românești. 

Prin acest gest editura clujeană s-a alăturat proiectului internațional „Punți culturale între Banat și Transilvania”, anunță Radio Renașterea.

Printre titluri se numără „Mai aproape de Hristos”, de IPS Andrei Andreicuț, „Patriarhul meu”, IPS Bartolomeu Anania și „Domnitorul Mihai Viteazul (1593-1601), erou al națiunii române și martir al Bisericii străbune”, scrisă de pr. Prof. Alexandru Moraru.

Prin acest demers, la care s-au alăturat persoane private și alte edituri clujene, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj dorește să-i sprijine pe tinerii români din această zonă a Serbiei, dornici de lectură și de cunoașterea culturii tradiționale.

Proiectul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, în parteneriat cu Primăria orașului Vârșeț, Serbia și cu reprezentanții unor localități și asociații din Banatul Istoric.

Vezi programul „Punți culturale între Banat și Transilvania” pe site-ul Radio Renașterea.

Foto credit: Facebook / Editura Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Ecumenic îi mulțumește Patriarhului României pentru solidaritatea privind Sfânta Sofia: „Biserica Înțelepciunii lui Dumnezeu aparține întregii omeniri”

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a mulțumit Patriarhului României „din adâncul sufletului” pentru susținerea exprimată în cazul Basilicii Sfânta Sofia din Constantinopol în contextul în care autoritățile turce au decis transformarea ei în moschee după…