Editura Institutului Biblic a publicat slujba, viața și acatistul Sfântului Ierarh Diadoh, Episcopul Foticeei

Ca urmare a hotărârii Sfântului Sinod de a-l înscrie pe Sfântul Ierarh Diadoh începând cu anul 2023 în Calendarul Bisericii Ortodoxe Române, Editura Institutului Biblic pune la dispoziție lucrările „Slujba Sfântului Ierarh Diadoh, Episcopul Foticeei” și „Viața și acatistul Sfântului Ierarh Diadoh al Foticeei”.

Icoana sfântului împreună cu textul slujbei și al paraclisului au fost aprobate de Sfântul Sinod la finalul anului trecut. Traducerea textelor originale din limba greacă a fost făcută de Arhimandritul Chiril Lovin de la Mănăstirea Antim din București.

Sfântul Ierarh Diadoh va fi sărbătorit anual în Biserica Ortodoxă Română în data de 29 martie, împreună cu Sfinții Mucenici Marcu, episcopul Aretuselor, și Chiril diaconul.

Despre viața Sfântului Ierarh Diadoh, episcop al Foticeei din Epirul vechi (nordul Greciei) nu se cunosc multe date. Lui îi este atribuită lucrarea „Cuvânt ascetic în 100 de capete”, considerată un tratat complet asupra vieții duhovnicești.

Scrierile sale cuprind în esență sfaturi duhovnicești și învățături dogmatice, precum distincția dintre „chipul” lui Dumnezeu în om și „asemănarea” cu El.

Lucrările pot fi achiziționate prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești – https://cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: cartibisericesti.ro

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente