Editura Cuvântul Vieții: Temeiuri Filocalice ale Moralei Ortodoxe

Editura Cuvântul Vieții a Arhiepiscopiei Bucureștilor a publicat primul volum din seria „Temeiuri Filocalice ale Moralei Creștine”, scris de Pr. Mihai Iordache, lucrare ce prezintă fundamentele moralei creștine cuprinse în volumele 1-3 ale Filocaliei.

Lucrarea este structurată în trei capitole, la care se adaugă un subcapitol introductiv ce prezintă pe scurt viața și scrierile autorilor filocalici.

Cartea prezintă argumente cu privire la curățirea de patimi și lucrarea virtuților, cunoașterea lui Dumnezeu și desăvârșirea omului.

„Scrierea de față dorește să creioneze sau să schițeze o aplicare a Moralei Ortodoxe la căutările, preocupările și nevoile societății hipertehnologizate de astăzi, despărțită de duhul și trăirea Sfinților Părinți și prinsă din ce în ce mai mult de mirajul și pericolele divertismentului și ale tehnologiei digitale”, menționează Pr. Mihai Iordache, în introducere.

Volumul își propune o abordare teologică și sistematică a Moralei Ortodoxe, urmând împărțirile valorilor practice propuse de Părinții filocalici și încearcă să evite o interpretare pur istorică a textelor.


Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești – https://cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: cartibisericesti.ro

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…