Editura Basilica: Programul iconografic de tradiție bizantină și variante ale sale în pictura bisericilor din București – ediție bilingvă

„Programul iconografic de tradiție bizantină și variante ale sale în pictura bisericilor din București” a apărut recent în ediție bilingvă – română și franceză – la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Autorul lucrării este Adrian Matei Alexandrescu, iar traducerea în limba franceză a fost efectuată de Măriuca Alexandrescu.

„Pentru o artă liturgică și de inspirație biblică, așa cum este arta creștină, atributul canonicității își poate revendica un temei – dacă nu și un moment inaugural – în circumstanțele alcătuirii Cortului Mărturiei, atunci când, odată cu primirea Legii, Moise a primit și proiectul Cortului, cu toate detaliile necesare, de la dimensiuni, proporții, culori etc, la materiale și meșteri, atât în ceea ce privește configurarea spațială, cât și programul decorativ iconografic”, precizează Preambulul volumului.

Cartea cuprinde detalii și fotografii din biserici bucureștene organizate sistematic în funcție de constituția lăcașului de cult și de programul iconografic ortodox.


Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente