Editura Basilica: Compendium despre comemorarea celor adormiți în Domnul, din texte semnate de Patriarhul Daniel

Editura Basilica a publicat un compendium care prezintă învățătura ortodoxă despre comemorarea celor adormiți în Domnul ca „Act de credință și de comuniune între generații” prin texte semnate de Patriarhul Daniel la diferite ocazii.

Volumul cuprinde mesaje de condoleanțe transmise de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la moartea sau comemorarea mai multor personalități ale Bisericii și societății românești.

În Cuvântul Înainte al lucrării, Părintele Patriarh scrie despre pomenirea celor adormiți și despre rostul rugăciunilor.

„Taina vieții, ca și taina morții, sunt taine mai presus de înțelegerea noastră. Prin rugăciune, noi păstrăm legătura cu sufletele celor care au trecut la Domnul și în același timp cerem ca sufletul lor să găsească pace și odihnă, în lumina și iubirea Preasfintei Treimi”, notează Patriarhul României pe coperta volumului.

Lucrarea a fost publicată în contextul „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul” în Patriarhia Română.


Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești – https://cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: cartibisericesti.ro

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente