Ediția a XII-a a Masterclassului de Cânt Bizantin de la Iași a ajuns la final

Cea de-a XII-a ediție a Masterclassului de Cânt Bizantin de la Iași (MCB 2019) s-a încheiat în 19 iulie 2019, informează Byzantion.ro.

De-a lungul celor cinci zile ale evenimentului participanții au asistat la cursuri practice și teoretice de interpretare, tehnică vocală, muzică orientală clasică (muzică răsăriteană instrumentală), precum și la prezentări de muzicologie, istorie sau paleografie muzicală.

Invitatul special al MCB 2019 a fost Panagiotis Neochoritis, Arhonte Protopsalt al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol.

În 19 iulie 2019, ultima zi a masterclassului, a avut loc Concertul Extraordinar de Muzică Bizantină susținut de participanții acestei ediții la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Au participat peste 150 de cursanți precum și profesori, cercetători și interpreți de la universități și instituții de renume din Grecia și România.

A XII-a ediție a MCB 2019 a fost organizată  în perioada 15-19 iulie 2019 de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Asociația culturală Byzantion și Primăria Municipiului Iași

Foto credit: Byzantion.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente