Ediția a VI-a a școlii de vară a Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului” din Suceava

Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Suceava, în colaborare cu Asociaţia „MEREU TINERI”, organizează, şi în acest an, o serie de activități cultural-educative pentru copii și tineri. Proiectul se numește „Mâini dibace, minți agere” și este realizat cu sprijinul Municipiului Suceava și al Consiliului Local al Municipiului Suceava.

Tradiţia organizării Școlilor de vară, la parohia noastră, a început în anul 2010. ca un mod de concretizare a dorinţei de a-i strânge pe tineri împreună, într-o încercare de folosire utilă a timpului liber, pentru îmbogăţirea cunoştinţelor și pentru apropierea lor de valorile culturale, religioase și naţionale, a precizat Pr. Paroh Gheorghe Husarciuc.

La început, Școlile noastre de vară aveau un caracter preponderent teoretic. De câțiva ani, deoarece și vârsta medie a celor interesați să participe a scăzut, încercăm să diversificăm cu activități practice. Astfel, dacă anul trecut formatul școlii de vară s-a îmbogățit cu un atelier de pictură bizantină, anul acesta am adăugat noi ateliere de creație: de sculptură, de quilling, de origami, de croșetat eșarfe, de împletit cruciulițe, etc.

Ca și în anii trecuți, am încercat să atragem în realizarea activităților și instituții de învățământ, prin participarea cadrelor didactice, ca și coordonatori, și a elevilor, ca beneficiari. Avem bucuria de a ne fi parteneri: Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava.

Programul detaliat al activităților noastre poate fi consultat pe blogul Asociației Mereu Tineri: http://asociatiamereutineri.blogspot.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente