„După nedreptate, Dumnezeu ne pregătește balsam”: PS Nichifor a sfințit biserica din Conțești

„Atunci când pătimim o nedreptate, Dumnezeu pregătește un balsam pe rana respectivă, o înțelegere mai adâncă, o inimă mai înțeleaptă”, a spus duminică Părintele Episcop Vicar Nichifor Botoșăneanul, după sfințirea Bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Conțești, județul Iași.

Această înțelepciune înseamnă că „o suferință în casa omului, o trudă asupra lui îl face pe om să vadă cu alți ochi deșertăciunea acestei lumi, să îl înțeleagă altfel pe cel nevoiaș, pe cel în suferință”, a afirmat Preasfinția Sa.

„Dumnezeu nu ne cere prin această pildă să nu fim atenți la cum ne chivernisim viața și la cum apărăm ceea ce am câștigat noi prin muncă cinstită, ci ne cere ca, atunci când o nedreptate a venit asupra noastră, din vina noastră sau nu, să avem capacitatea de a ierta, să nu purtăm ranchiună și dorință de răzbunare”, a explicat episcopul vicar.

Însă, așa cum omul este dator să ierte, a mai spus episcopul vicar, tot așa este dator și să iasă din relațiile toxice atunci când cel de lângă el îi greșește zilnic și nu-și cere iertare – sau, chiar dacă își cere, nu se schimbă deloc.

„Un alcoolic își poate cere iertare în fiecare zi, dar viața soției și viața copiilor devine un iad. Iertarea poate fi făcută, dar aceasta nu înseamnă a rămâne într-o relație toxică la nesfârșit”, a precizat ierarhul.

După ce a sfințit biserica și a pecetluit sfânta masă, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul a oficiat Sfânta Liturghie în aer liber.

La final, în semn de apreciere, din partea Părintelui Mitropolit Teofan, părintele episcop vicar l-a hirotesit iconom stavrofor pe Părintele Paroh Petrică Novac și le-a acordat distincții ctitorilor și binefăcătorilor parohiei Conțești.

Parohia Sfântul Dumitru Conțești este situată la zece kilometri nord de Pașcani. Părintele Petrică Novac este paroh din 1991.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente