După două decenii: Revederea celei de-a doua promoții a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad

Absolvenții celei de-a doua promoții a Facultății de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din Arad s-au reunit marți, 4 octombrie 2016, la Arad. La eveniment au participat Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, informează site-ul oficial la Arhiepiscopiei Aradului.

Festivitățile au debutat la catedrala veche a orașului cu oficierea Sfintei Liturghii de către Episcopul Caransebeșului împreună cu părinții profesori și absolvenții clerici prezenți. La finalul Liturghiei a fost oficiată și o slujbă de pomenire, precum și un Polihroniu.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat realizările de până acum ale fiecăruia dintre absolvenții promoției 1996. De asemenea, Episcopul Caransebeșului a menționat și de bunele relații existente dintre Eparhia Aradului și cea a Caransebeșului. Totodată, ierarhul a arătat rolul și importanța școlii teologice arădene pentru întreaga regiune, aceasta având statutul de singura Facultate de Teologie Ortodoxă a Mitropoliei Banatului.

La rândul său, părintele Ioan Tulcan, fostul decan al Facultății arădene, a spus că fiecare promoție a oricărei școli reprezintă o nouă carte de vizită pentru instituția respectivă.

Promoția 1996 s-a dovedit a fi una specială, prin aceea că, dintre absolvenții ei s-au ridicat vredinci slujitori ai altarelor și ai catedrelor, cu ranguri și slujiri înalte în Biserica noastră și în instituțiile de învățământ. Acesta ne bucură și ne dă speranțe pentru viitor. De aceea vă felicităm pe toți și vă îndemnăm să fiți și pe mai departe ambasadorii noștri, a spus părintele Tulcan.

Programul a continuat în sala de festivități a Parohiei Arad-Centru, unde a avut loc un curs festiv, susținut de părintele Constantin Rus, decanul de an al acestei promoții.

Comentarii Facebook


Știri recente