După Cupa Mușatinilor, eparhia Sucevei inițiază și un campionat de fotbal feminin: Ce echipă a câștigat Cupa Domnițelor

Prima ediție a Cupei Domnițelor, Campionatul de Fotbal Feminin din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, s-a încheiat sâmbătă.

Competiția s-a desfășurat pe terenul sportiv acoperit al Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, unde au performat șapte echipe: Bucovina Straja, Săgeata Fântânele, F.C. Viitorul Marginea, Fotbal Club Siret, Viitorul Suceava, Vulturii Botoșana și Pecete Comănești.

Meciurile au debutat cu rostirea rugăciunii „Tatăl nostru” de către jucătoare, antrenori, arbitri, organizatori și susținători.

În urma clasamentului pe grupe, semifinalele s-au disputat între F.C. Siret – Viitorul Suceava și respectiv, Bucovina Straja – Vulturii Botoșana. În finală au ajuns F.C. Siret și Bucovina Straja. Ulterior, locul întâi în clasament a fost ocupat de echipa Bucovina Straja, cu un scor de 1 – 0.

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, s-a încheiat Cupa Domnițelor, Campionatul de Fotbal Feminin din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

În finala mică, locul al III-lea în clasamentul campionatului a fost revendicat de Vulturii – Botoșana, care l-a disputat cu Viitorul Suceava.

Campionatul a fost organizat de Departamentul Activități de tineret (ATOS) și Tabere al Sectorului Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic.

Titlul competiției surprinde rolul major pe care femeile l-au avut și îl au în viața Bisericii din Bucovina. În trecut, domnițele sprijineau atât activitatea administrativă, cât și cea social-filantropică a Bisericii. ­Și astăzi, tinerele credincioase sprijină activitatea Bisericii.

Evenimentul sportiv a beneficiat de sprijinul președintelui Asociației Jucătorilor de Fotbal Suceava, Ciprian Anton.

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, s-a încheiat Cupa Domnițelor, Campionatul de Fotbal Feminin din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

„Dorim ca această activitate să devină o tradiție în eparhia noastră, iar mișcarea și rugăciunea să fie armonios împletite printre activitățile de zi cu zi ale tinerilor”, a transmis Arhid. Paul Vlad Lungu, referent în cadrul Departamentului ATOS al eparhiei.

Arhiepiscopia Sucevei a inițiat și un „Cupa Mușatinilor”, un campionat de fotbal pentru băieți, la care participă echipe parohiale.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente