Dumnezeu le-a sporit: Noi donații ajung la familiile din Rediu afectate de inundații și la altă parohie basarabeană

Profesorul Vasile Postolachi din Rădăuți-Prut a anunțat că donațiile s-au dublat după ce Basilica.ro a scris despre Dragostea care unește frații, activitatea sa de sprijin pentru sate de pe ambele maluri ale Prutului.

„La doar două zile după publicare, Bunul Dumnezeu le-a dublat pe toate”, spune profesorul. Împreună cu câțiva voluntari, el a înfruntat ploaia rece de la sfârșitul săptămânii trecute, pentru a le duce familiilor întristate un strop de speranță și sprijin concret.

Cele cinci familii afectate de inundațiile din Rediu au mai primit câte 500 de lei, astfel că ajutorul total oferit fiecărei familii prin strângerea de fonduri „Dragostea care unește frații” se ridică la 1.000 de lei.

Alte patru familii din Miorcani și Rădăuți-Prut au primit o nouă tranșă de alimente, iar în zilele următoare, câțiva voluntari s-au mobilizat să pregătească 30 de porții de mâncare caldă pentru persoanele vulnerabile din aceste sate.

Din banii care s-au mai strâns, profesorul Vasile Postolachi a făcut parte, ca întotdeauna, și fraților de peste Prut: un mic ajutor, de 500 de lei românești, l-a trimis părintelui Serghei Ceban din satul Ucrainca, raionul Căușeni, care ține în fața bisericii „Lada cu pâine”, pentru cei fără posibilități financiare.

În prima parte a acțiunii sale caritabile, pe lângă ajutorarea familiilor afectate de inundațiile din județul Botoșani, Vasile Postolachi a sprijinit o acțiune caritabilă și în alt sat din Basarabia, Trebujeni, unde Părintele Sergiu Aga din Orhei a mers cu ajutoare la începutul lunii.

Profesorul spune că solidaritatea sporește de fiecare dată când Basilica.ro publică ceva despre activitățile de sprijin pe care el le inițiază. „Dacă voi putea să-i mai ajut pe frații de dincolo de Prut, nu voi ezita”, spune Vasile Postolachi. „Numai așa vom face Unirea!”

Astfel, profesorul ne reamintește prin faptă însuși secretul unirii „în cuget și-n simțiri”: să împarți puținul pe care îl ai cu frații.

Foto credit: Facebook / Vasile Postolachi

Comentarii Facebook


Știri recente