Duminica Slăbănogului la Drobeta Turnu Severin

Câteva sute de credincioși au trecut pragul Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin în a patra duminică după Sfintele Paști, astăzi, 11 mai 2014. Cei prezenți au trăit atât bucuria participării în comuniune la ceremonia liturgică duminicală cât și pe cea a primirii de binecuvântări arhierești din partea Chiriarhului locului.

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a săvârșit Sfânta Liturghie, având alături soborul de preoți și diaconi ai sfântului lăcaș de închinare.

Răspunsurile liturgice au fost date în manieră bizantină de către cele două grupuri psaltice ale Catedralei: „Sf. Nicodim” și „Sf. M. Mc. Gheorghe”.

Cu binecuvântarea ierarhului mehedințean, predica a fost rostită de către pr. Alin Dumitru, slujitor al Catedralei, care a vorbit drept-slăvitorilor creștini despre minunea vindecării slăbănogului de către Domnul și Dumnezeul nostru, Mântuitorul Iisus Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop a așezat la inima credincioșilor sfaturi și povețe duhovnicești, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu.

Comentarii Facebook


Știri recente