Duminica Sfinților Români la Catedrala din Târgoviște

Cu ocazia Duminicii Sfinților Români, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și MitropolitNifona săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, cu participarea a numeroși credincioși din istorica Cetate de Scaun munteană, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Cu acest prilej, a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Bădăran Ionuț, pe seama Parohiei Finta, Protoieria Târgoviște Sud, licențiat și absolvent al cursurilor de masterat ale Facultății de Teologie și Științele Educației a UniversitățiiValahiadin Târgoviște.

În cuvântul Său, Înaltpreasfinția Sa, a arătat căsfinții sunt aceia care, prin exemplul vieții și al mărturiei lor, îndrumă pașii credincioșilor spre urmarea lui Hristos, al cărui chip ei Îl manifestă prin fiecare epocă. Sfinții neamului românesc sunt o dovadă a felului în care cuvântul evanghelic a rodit în istoria noastră, totodată, fiind și ofranda pe care noi, românii, o aducem Bunului Dumnezeu, ca mulțumire pentru darurile sale îmbelșugate, mai ales pe tărâm spiritual și cultural.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…