Duminica Sfintei Cruci la Catedrala Mitropolitană din Timişoara

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a participat în Duminica a III-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci, la Sfânta Liturghie de la Catedrala mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara, oficiată de soborul slujitorilor sfântului locaş, informează mitropolia-banatului.ro.

După slujbă, Înaltpreasfinţia Sa a adresat un cuvânt de învăţătură celor prezenţi, referitor la însemnătatea Sfintei şi de viaţă făcătoarei Cruci în viaţa creştinului.

„Iubiţi credincioşi, în lumea aceasta sunt nenumărate cărări. De multe ori ajungem să spunem: «Doamne, necazurile mă împresoară, încotro să o mai iau?». Dacă veţi întâlni în drumul vostru, presărată ca florile câmpului, Crucea lui Hristos, să ştii că sunteţi pe drumul cel bun. Când veţi da de o cruce, să mulţumiţi lui Dumnezeu că nu v-aţi rătăcit, pentru că de veţi pierde crucea, nu veţi mai găsi cărarea ce duce la Raiul bucuriei lui Dumnezeu. Aşa au făcut şi Sfinţii Părinţi ai Bisericii în această duminică de la jumătatea Postului Mare, ca să ne arate că cei ce păşim mereu pragul bisercii suntem pe drumul cel adevărat, au pus să scoatem în faţa poporului Sfânta Cruce. Aşa cum odinioară, în lumea antică, farul din Alexandria călăuzea marinarii spre port, tot aşa şi noi avem astăzi Sfânta Cruce a lui Hristos. Iubiţi credincioşi, să ştitiţi când veţi vedea «arzând» o cruce că acolo este Poarta Raiului. Fie ca Dumnezeu să nu stingă niciodată candela crucii, această stea cu împătrită raze, ca să nu ne rătăcim în lumea aceasta, ci să călătorim fiecare pe cărările noastre, însă mereu cu ochii spre veşnicele şi puternicele raze ale Sfintei Cruci”, a menţionat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan.

Biserica Ortodoxă s-a aflat la 15 martie 2015, înDuminica Sfintei Cruci. Această sărbătoare a fost instituită la Constantinopol în secolul al VIII-lea, având dată variabilă.

Comentarii Facebook


Știri recente