Duminica Sf. Grigorie Palama la parohia Ocna Dej II

Biserica Ortodoxă s-a aflat la 8 martie 2015, în duminica a doua din Postul Mare, numită și duminica Sfântului Grigorie Palama.

În această zi, Mitropolitul Clujului a vorbit despre legătura păcatului cu boala, cu prilejul citirii pericopei evanghelice a vindecării slăbănogoului din Capernaum: „Domnul Hristos este cel ce ne tămăduiește și sufletește și trupește. Iar Sfântul Macarie cel Mare, gândindu-se la modul în care Domnul Hristos ne însănătoșește sufletește zice că sufletul are patru funcții: rațiune, sentiment și voință, la care se adaugă conștiința. Toate acestea sunt slăbănogite și încercăm să le tămăduim”.

Cu ocazia prezenței în parohia Ocna Dej II, ierarhul i-a îndemnat pe credincioșii locului ca în această perioadă să postească și să se pregătească așa cum se cuvine de întâmpinarea Prăznicului Învierii Domnului: „Ne tămăduiește Domnul Hristos în Postul Mare dacă luăm perioada aceasta foarte în serios și încercăm să ne rabilităm sufleștește. Așa că, iubiți credincioși, vă urăm ca toată lucrarea aceasta să o faceți cu râvnă și să ajungeți la Sfintele Paști cu multă bucurie!”

Prezent la Ocna Dej, chiriarhul a săvârșit și o hirotonie întru preot iar la final, i-a oferit părintelui paroh Dan Tosa, distincția de iconom.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…