Duminica sănătății în Albacete – Spania

Parohia ortodoxă românească ‘Sfântul Dionisie Exiguul’ din Albacete, Spania, a pregătit un nou proiect adresat comunității ortodoxe românești, informează Ziarul Lumina.

Având în vedere că 2012 este Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, fiecare a doua duminică a fiecărei luni va fi declarată ‘Duminica sănătății’. În această zi, enoriașii parohiei românești din Albacete vor putea participa, după Sfânta Liturghie, la ierurgii pentru sănătate și binecuvântare, iar seara, la Taina Sfântului Maslu. De asemenea, pe tot parcursul anului 2012 se vor desfășura în parohie campanii de informare cu privire la alimentația sănătoasă, igiena personală (trupească și sufletească), vor fi incluse sfaturi practice de la specialiști, mărturii personale despre viața sănătoasă și se vor urmări vizitarea și sprijinirea bolnavilor. Toate aceste materiale se vor afla la dispoziția comunității în biserica parohială, în paginile foii parohiale ‘AlbaceteortodoxJURNAL’, precum și pe site-ul parohiei: www.albaceteortodox.es, astfel încât oamenii să conștientizeze din ce în ce mai mult importanța unei vieți sănătoase.

‘Armonia completă a unui om presupune existența îmbinării constructive dintre trup și suflet, astfel încât să fie o adevărată bucurie pentru cei cu care noi intrăm în contact. Sănătatea o avem ca pe un dar și o pierdem repede, temporar sau definitiv, dacă nesocotim principiile creștine ale vieții sănătoase. Biserica oferă fundamentele sănătății integrale, iar valorificarea acestora presupune și o participare la viața zilnică, bisericească, dar și o motivație în plus pentru apropierea de Dumnezeu’, a spus în acest sens părintele Sebastian Cătălin Hogea, parohul Bisericii ortodoxe ‘Sfântul Dionisie Exiguul’ din Albacete.

Comentarii Facebook


Știri recente