Duminica Ortodoxiei sărbătorită la Sydney

În Duminica Ortodoxiei, la 4 martie, 2012, Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande a slujit Sfânta Liturghie la Parohia ‘Sfânta Maria’ din Sydney, înconjurat de P.C. Pr. Valeriu Botezatu și de P.C. Pr. Gabriel Popescu, primul paroh al bisericii românești din Sydney, după cum informează roeanz.au.

După otpust a fost citită Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, apoi a avut loc procesiunea cu sfintele icoane.

În încheiere, Preasfinția Sa a subliniat importanta acestei sărbători a Ortodoxiei și a amintit jertfele părinților și ale creștinilor pentru păstrarea dreptei credințe care așează icoanele la loc de cinste in Biserica Ortodoxă.

A urmat o ședința a membrilor Consiliului Parohial cu Preasfințitul Părinte Mihail pentru analizarea soluțiilor necesare de urmat în vederea lucrărilor de construcție la noul Centru pastoral-misionar al parohiei.

De asemenea, la invitația I.P.S. Stylianos, Arhiepiscop Ortodox Grec al Australiei, Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită la Sydney, la vecernia săvârșită la Biserica grecească ‘Sfântul Nicolae’, din Marrickville, N.S.W., în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Stylianos, a Preasfințitului Irinej – Episcop Ortodox Sârb, a Preasfințitului Mihail – Episcopul Ortodox Român, a Preasfințitului Serafim – Episcop vicar al Diocezei Grecești din Australia și a unui sobor de preoți și diaconi din diocezele ortodoxe canonice ale Australiei.

A avut loc procesiunea cu sfintele icoane, după care s-a citit Sinodiconul Ortodoxiei în limba greacă, sârbă, română și engleză, apoi ierarhii prezenți au vorbit despre importanța sărbătorii, despre biruința dreptei credințe asupra ereziilor și despre importanța unității pentru care trebuie să ne rugăm și sa luptăm împreună.

La sfârșitul slujbei, în sala comunitară a avut loc o recepție pentru cei prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente