Duminica Ortodoxiei | Prin intermediul icoanelor „simţim mereu prezenţa lui Dumnezeu şi a sfinţilor”, a spus IPS Timotei

IPS Timotei în Duminica Ortodoxiei

Chiriarhul Aradului a vorbit în omilia sa din Duminica Ortodoxiei despre rolul icoanelor în viaţa credincioşilor şi a explicat că prin intermediul acestora „credinciosul simte mereu prezența lui Dumnezeu și a sfinților, tinzând să devină și el icoană și model de credință și faptă creștinească”.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat frumusețea picturii noii catedrale arhiepiscopale din Arad, cu exemplificare directă a iconografiei aflată în stadiu de finalizare, dar și a celorlalte biserici din municipiu care se află în stadiu de pictare sau restaurare, unele chiar finalizate.

Din soborul slujitor au făcut parte: Pr. Gheorghe Gogan, Pr. Mircea Cricovean, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, Arhid. Florin Sirca, inspector de religie în cadrul ISJ Arad, Arhid. Claudiu Condurache și Arhid. Alexandru Tiulea.

În cadrul Sfintei Liturghii din catedrala arădeană, părintele Gheorghe Gogan a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente