Duminica Ortodoxiei la Sydney, Australia

În Duminica Ortodoxiei, la 4 martie, 2012, Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei și Noii Zeelande a slujit Sfânta Liturghie la Parohia Sfânta Maria din Sydney, înconjurat de P.C. Pr. Valeriu Botezatu și de P.C. Pr. Gabriel Popescu – primul paroh al bisericii românești din Sydney.

După otpust a fost citită Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, apoi a avut loc procesiunea cu sfintele icoane.

După cum ne informează Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande, în încheiere, Preasfinția Sa a subliniat importanta acestei sărbători a Ortodoxiei și a amintit jertfele părinților și ale creștinilor pentru păstrarea dreptei credințe care așează icoanele la loc de cinste in Biserica Ortodoxă.

A urmat o ședința a membrilor Consiliului Parohial cu Preasfințitul Părinte Mihail pentru analizarea soluțiilor necesare de urmat în vederea lucrărilor de construcție la noul Centru pastoral-misionar al parohiei.

Parohia ortodoxă română Sfânta Maria din Sydney a fost fondată la 18 martie 1973.

De asemenea, la invitația I.P.S. Stylianos, Arhiepiscop Ortodox Grec al Australiei, Duminica Ortodoxiei a fost sarbatorita la Sydney, la vecernia savarsita la Biserica greceasca Sfantul Nicolae, din Marrickville, N.S.W., în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Stylianos , a Preasfințiului Irinej – Episcop Ortodox Sarb, a Preasfințitului Mihail – Episcopul Ortodox Roman, a Preasfințitului Serafim – Episcop vicar al Diocezei Grecesti din Australia și a unui sobor de preoți și diaconi din diocezele ortodoxe canonice ale Australiei.

A avut loc procesiunea cu sfintele icoane, dupa care s-a citit Sinodiconul Ortodoxiei în limba greaca, sarba, romana si engleza, dupa care ierarhii prezenti au vorbit despre importanța sărbătorii, despre biruința dreptei credințe asupra ereziilor și despre importanța unității pentru care trebuie sa ne rugam și sa luptăm împreună. La sfârsitul slujbei, în sala comunitara a avut loc o receptie pentru cei prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente