Duminica Ortodoxiei în țară după încetarea stării de alertă | În imagini

În România, restricţiile împotriva Covid-19 au fost eliminate în totalitate începând cu data de 9 martie 2022, ca urmare a ridicării stării de alertă. Unele măsuri de prevenire se păstrează în continuare cu titlu de recomandare.

Duminica Ortodoxiei, 13 martie 2022, a fost prima sărbătoare în care credincioşii au avut posibilitatea să participe la slujbă fără a fi obligaţi să poarte mască şi fără ca numărul de persoane să fie limitat.

Instantanee surprinse în bisericile din România:


La Patriarhie, Liturghia a fost oficiată de Patriarhul Daniel şi PS Varlaam Ploieşteanul. Între credincioşii din Catedrala Patriarhală a fost şi o familie de ucraineni cu patru copii din Odesa.

© Basilica.ro / Raluca Ene

Copiii care au venit la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon.

© Arhiepiscopia Târgoviştei

Mitropolitul Teofan şi PS Nichifor Botoşăneanul au fost întâmpinaţi în Catedrala Mitropolitană Iaşi de clerici purtând icoane în mâini.

© Doxologia / Flavius Popa

La Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” – Catedrala Arhiepiscopală din Suceava o tânără a fost suprinsă cu o icoană pe care o ţine la piept.

© Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor / Irina Ursachi

În orașul-stațiune Târgu Ocna a avut loc tradiționala procesiune cu Sfintele Icoane. Odată cu eliminarea restricţiilor, au devenit permise şi procesiunile religioase.

© Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Credincioşii din Sibiu au venit în număr mare, însoţiţi de pruncii lor, la Catedrala Mitropolitană.

© Mitropolia Ardealului

Răspunsurile la Liturghia oficiată de Mitropolitul Andrei la Vâlcele, județul Cluj, au fost date de grupul de cântăreți al Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Gheorghieni.

© Mitropolia Clujului / Darius Echim

După Sfânta Liturghie din Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, a urmat o procesiune cu icoane în mâini în jurul Catedralei.

© Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

După încetarea stării de alertă, tradiționala procesiune cu icoane din Duminica Ortodoxiei a fost reluată şi la Caransebeș. Ierarhul, clericii, credincioşii şi tinerii din ATOR Banatul de Munte au pornit în procesiune de la Centrul Eparhial la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

© Episcopia Caransebeşului

În Duminica Ortodoxiei, copiii au venit în număr mare la împărtăşit în Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

© Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

Imagine reprezentativă: procesiune cu icoane la Baia Mare / © Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…