Duminica Ortodoxiei în Burundi

În Burundi, Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită în prezența unui mare număr de credincioși la Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Bujumbura.

La sfârșitul Liturghiei, s-a desfășurat o procesiune cu icoane în jurul catedralei și a clădirilor aparținând comunității grecești ortodoxe. În omilia sa, episcopul a evocat ortodoxia universală și „vița nouă” din Burundi, mulțumind asociațiilor misionare care au adus cuvântul mântuitor al Evangheliei continentului negru. În Burundi, ortodoxia cuprinde mii de nou botezați într-o eparhie care funcționează de doar 2 ani. Există și sute de catehumeni care doresc să primească Botezul creștin ortodox și învață despre fundamentele credinței în Hristos.

În acești 2 ani, în jur de 2000 de africani burundezi au fost botezați și au fost clădite 3 biserici, 2 școli și 2 spitale, potrivit romfea.gr, citat de doxologia.ro. Episcopia ortodoxă distribuie cotidian ajutor orfanilor de război, persoanelor cu disabilități și bolnavilor și acordă 60 de burse de studii unor copii din familii sărace. Numărul de creștini ortodocși crește în fiecare zi în Burundi, ca și nevoia de noi parohii.

Comentarii Facebook


Știri recente