Duminica Mironosițelor în Parohia Zădăreni

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a efectuat, în Duminica Mironosițelor, o vizită pastorală în Parohia Zădăreni, Protopopiatul Arad.

În cadrul Sfintei Liturghii săvârșită în biserica parohială cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, Chiriarhul a împărtășit credincioșilor prezenți un părintesc cuvânt de învățătură cu titlul „Mireasma vieții duhovnicești” și în contextul pericopelor biblice (Faptele Apostolilor 6 și Marcu 15), arătând atașamentul ucenicilor Mântuitorului față de persoana Sa, ilustrat de virtuțile purtătoarelor de mir, mai ales o dată cu realitatea Învierii. Însușirile mirului, ca fiind de mare preț cum zice Evanghelia, sunt și icoana înaltei valori spirituale a acestuia. Biserica evidențiază mireasma spirituală în toată slujirea ei, în mod deosebit în legătură cu Sfânta Euharistie, prin rugăciunea ce urmează Epiclezei sau precede Sfintei Împărtășanii. Ea este dovada totodată a prezenței reale a Mântuitorului în Sfintele Taine ale Bisericii ca și în viața credincioșilor.

La momentul rânduit, Înaltpreasfinția sa a hirotonit întru preot pe diaconul Gheorghe-Cristian Pop, pe seama bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, Parohia Revetiș, Protopopiatul Sebiș. La finalul Liturghiei a fost hirotesit întru duhovnic, potrivit episcopiaaradului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente