Duminica Iertării la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Meva

În ajunul intrării în Postul Sfintelor Paști, duminică, 2 martie, enoriașii parohiei severinene „Nașterea Maicii Domnului” – Meva s-au împărtășit de o aleasă bucurie duhovnicească. În această duminică a lăsatului sec de carne sau a Izgonirii lui Adam din Rai, la biserica din cartierul Kisselef a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Alături de Preasfinția Sa a slujit un întreg sobor de preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie, credincioșii au primit de la Arhipăstorul lor povețe și sfaturi duhovnicești pentru a trece în pace Marele Post și a se învrednici de lumina Învierii. Preasfințitul Părinte le-a citit, cu acest prilej, și o rugăciune specială de binecuvântare a intrării în perioada de asceză, potrivit episcopiaseverinului.ro

Duminica ce precede intrarea în Postul Sfintelor Paști este numită Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, dar și Duminica iertarii. Sfinții Părinți i-au dat acestei duminici acest nume pentru a ne arată că nimeni nu poate intra în post daca nu este în pace cu semenii.

Comentarii Facebook


Știri recente