Duminica Floriilor sărbătorită de credincioșii tecuceni

Bucuria duhovnicească a cinstirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de sâmbătă, 23 aprilie 2016, a fost prelungită, pentru mulțimea credincioșilor din Tecuci care-l au ca ocrotitor spiritual, și în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim.

Catedrala municipiului Tecuci a fost neîncăpătoare pentru mulțimea credincioșilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale, care au ales să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

De asemenea, la slujbă au participat și reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum și oameni de cultură sau conducători de instituții culturale reprezentative pentru orașul Tecuci și județul Galați.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de cântăreții bisericești în simfonie cu alţi copii şi tineri, participanţi la marea sărbătoare, îmbrăcaţi în costume populare, beneficiari ai proiectelor naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“, „Alege şcoala!“ sau ai altor proiecte catehetice pentru copii și tineri desfășurate în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a oferit unui număr de 40 elevi din școlile și liceele tecucene cu rezultate deosebite la diferite olimpiade și concursuri, Diploma eparhială ”Tinereţe şi Credinţă”, premii substanțiale în bani, CD-uri și cărți apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

IMG_5502

După ce au săvârșit Sfânta Liturghie în bisericile lor, numeroși preoți din municipiu, însoțiți de credincioșii lor au luat parte la pelerinajul de Florii pe arterele principale ale orașului spre Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Sfântul Iachint de Vicina”. Aici, au fost întâmpinați de Ierarhul Dunării de Jos care a oficiat slujba de binecuvântare a stâlpărilor, a stropit cu agheasmă pe toți credincioșii prezenți și a rostit un cuvânt de învățătură.

La final, ierarhul locului a oferit celor prezenți iconițe cu Intrarea Domnului în Ierusalim.

***

Municipiul Tecuci, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la propunerea Consiliului Local – Tecuci şi-a ales în urmă cu 21 ani ocrotitorul, eveniment aşteptat cu mare bucurie şi emoţie de către toţi credincioşii oraşului. Sfântul Gheorghe este purtătorul de grijă şi rugător pentru toţi locuitorii oraşului şi a străjuit centrul municipiului de secole, căci biserica veche (catedrala) de aici avea acelaşi hram.

Comentarii Facebook


Știri recente