Duminica Floriilor la Stockholm

În Duminica Floriilor, 8 aprilie 2012, Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia „Sfânta Treime și Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul” din Stockholm-Solna, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Europei de Nord.

Cu acest prilej, Preasfințitul Episcop Macarie a sfințit ramurile verzi care au fost oferite copiilor și credincioșilor prezenți la slujbă. În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Macarie a spus că aceste ramuri și flori simbolizează atât bucuria sărbătorii, cât și nevoințele duhovnicești din această perioadă a Postului.

Referindu-se la Intrarea solemnă a Mântuitorului în Ierusalim, Preasfinția Sa a precizat că aceasta este intrarea Împăratului Slavei în Împărăția Sa, iar toți cei prezenți în biserică, care este Ierusalimul duhovnicesc, îl întâmpină astăzi pe Hristos care vine de bunăvoie spre pătimire și răstignire. Totodată, Preasfinția Sa, i-a îndemnat pe cei care nu au reușit încă să se spovedească, să se mărturisească în aceste sfinte zile din Săptămâna Mare pentru a primi în Taina Sfintei Liturghii, hrana și pacea veșniciei.

Comentarii Facebook


Știri recente