Duminica Floriilor la Satu Mare

Cu ocazia marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare, informează mitropolia-clujului.ro. Alături de Înaltpreasfinția Sa au slujit: Arhiepiscopul Iustinian Chira al Maramureșului și Sătmarului, Episcopul Sălajului, Preasfințitul Petroniu Sălăjanul și Arhiereul Vicar Iustin Sigheteanul. Din sobor au mai făcut parte: Protopopul de Satu Mare, Părintele Ioan Socolan, Protopopul Careiului, Părintele Marian Crainic, Protopopul Oașului, Părintele Mihai Feher și exharhul mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, Arhimandritul Mihai Bel.

Înaltpreasfințitul Andrei a fost însoțit de către Consilierul pe probleme de protocol al Arhiepiscopiei Clujului, Părintele Claudiu Grama, și de Protosinghelul Simion Pintea, slujitor la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

La slujbă au participat și oficialități județene și locale, precum și un număr impresionant de credincioși.

La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în care a vorbit credincioșilor despre însemnătatea sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim:

„Astăzi, în această sărbătoare frumoasă, Domnul nostru Iisus Hristos este primit triumfal pentru că venea biruitor asupra păcatului, asupra iadului, asupra morții, și asupra diavolului. A făcut o demonstrație pentru toată lumea: L-a înviat pe Lazăr, binevestindu-ne nouă învierea cea de obște, când toți cei dragi ai noștri din morminte și noi toți vom învia”.

La finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Andrei, împreună cu Preasfințitul Iustin Sigheteanul i-a premiat pe elevii olimpici la religie.

Elevii au primit în dar, din partea Episcopiei, un premiu în valoare de 200 de lei, dar și cărți de rugăciune și diplome din partea Fundației N. Steinhardt.

La finalul festivității de premiere, IPS Andrei i-a conferit crucea transilvană prefectului de Satu Mare, Radu Giurca, pentru contribuția și ajutorul dat Bisericii, a precizat PS Iustin Sigheteanu: „Domnul Prefect al județului Satu Mare este un om credincios, dovedește multă fidelitate față de Ortodoxie și a ajutat Biserica, mai cu seamă parohia în care se găsește. Este vorba de parohia Sfinții Arhangheli, care se găsește într-o situație dificilă, căci urmează să construiască o biserică”.

Olimpicii, dar si prefectul de satu Mare au fost felicitati la final de IPS Iustin Chira, Arhiepiscopul al Maramuresului si Satmarului. „Sunt câteva sute dacă nu câteva mii de tineri cuminți. E plin orașul de tineri cuminți care n-au luat premiu olimpic, dar au merite multe, căci ascultă și de Dumnezeu și de părinți, și mai ales de profesori. De aceea, când se acordă premiul pentru olimpici, această cinste se acordă tuturor tinerilor din județul și din municipiul Satu Mare. Ne rugăm pentru ei, binecuvântăm tot tineretul din județul Satu Mare și Maramureș și binecuvântăm Eparhia Maramureșului și Sătmarului. S-o binecuvinteze Dumnezeu!”.

Comentarii Facebook


Știri recente