Duminica Floriilor la Parohia Sfântul Gheorghe din Municipiul Curtea de Argeș

În Duminica Floriilor, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din municipiul Curtea de Argeș.

În cuvântul de învățătură, potrivit eparhiaargesului.ro, Înaltpreasfinția Sa aamintit de importanța acestui praznic bisericesc: A venit vremea prăznuirii Paştilor iudeilor în care mulţimea urca la Ierusalim ca să se curăţească. A doua zi, mulţimea care venise la sărbătoare, auzind că Iisus vine la Ierusalim: „Au luat ramuri de finic şi au ieşit întru întâmpinarea Lui şi strigau: „Osana! Binecuvântat este cel ce vine întru numele Domnului, Împăratul lui Israel!” Şi Iisus, găsind un asin tânăr, a şezut pe el, precum este scris: „Nu te teme fiica Sionului! Iată Împăratul tău vine, şezând pe mânzul asinei!” (Ioan 12, 13-15).Aşa se împlinea la lumina zilei proorocirea lui Zaharia din Biblie! Entuziasmul mulţimii era aşa de mare încât întreaga cetate a Ierusalimului s-a cutremurat, zicând: Cine este Acesta? Iar mulţimile răspundeau: Acesta este Iisus, proorocul din Nazaretul Galileii! (Matei 21, 12).

Duminica Floriilor este ziua în care prăznuim Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, ca împărat biruitor, dar cu înfăţişare smerită, venind călare pe mânzul asinei, împlinire a unei profeţii făcute cu 400 de ani înainte de venirea lui Mesia.

Comentarii Facebook


Știri recente