Duminica după Nașterea Domnului la Paraclisului mitropolitan Madona Dudu din Craiova

Pentru credincioșii Paraclisului mitropolitan „Madona Dudu” din Craiova, ziua de duminică, 30 decembrie 2012, a fost una cu totul specială, în mijlocul lor poposind Mitropolitul Olteniei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

După slujba Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a tâlcuit pericopa evanghelică duminicală cu tema „Fuga în Egipt” (Matei 2, 13-23). În acest context, Arhiepiscopul Craiovei a spus: „Din Evanghelia de astăzi învățăm că Maica Domnului este unica Mamă a lui Dumnezeu. Această frumoasă legătură, completată de cuvintele profetice „din Egipt am chemat pe Fiul Meu”, arată că Fiul lui Dumnezeu este și Fiul Fecioarei, o învățătură teologică foarte importantă pe care mulți dintre istoricii Bisericii n-au înțeles-o. Faptul că Sfânta Fecioară este cu adevărat Născătoare de Dumnezeu a fost arătat și de Sfânta Elisabeta prin cuvintele: „De unde mie cinstea aceasta ca să vină la mine Maica Domnului meu”. Aceste cuvinte sunt completate de Sfântul Evanghelist Matei, care arată astăzi că Maica Domnului este Mama Fiului lui Dumnezeu Care S-a jertfit pentru noi, Nazarineanul care de bunăvoie S-a lăsat ridicat pe cruce pentru păcatele noastre. Iată cum, în numai câteva cuvinte, Sfântul Matei sistematizează întreaga istorie a mântuirii neamului omenesc”.

La final, credincioșii prezenți au fost binecuvântați de IPS Irineu. A doua zi, luni, 31 decembrie, preoții slujitori au oficiat, la miezul nopții, o slujbă de mulțumire pentru anul 2012 și începutul anului 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente