Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci | PS Siluan al Ungariei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica din localitatea Chelmac

PS Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei și Locțiitor al Episcopiei Daciei Felix, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica din localitatea Chelmac, satul natal al Preasfinției Sale. Slujirea a avut loc cu binecuvântarea IPS Timotei al Aradului.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele paroh Cornel Ardelean, arhidiaconul Emanuel Văduva și diaconul Marius Vidican de la Catedrala Episcopală din Giula. Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup de tineri din Parohie. Aceștia fac parte și din corul lăcașului de cult format în urmă cu aproape un deceniu, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Siluan a explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice care ne îndeamnă pe toți să devenim următori ai Mântuitorului Hristos pe calea Crucii. De asemenea, ierarhul și-a exprimat bucuria de a putea sluji din nou în satul său natal și a apreciat participarea la slujbă a multor credincioși.

Biserica de zid din Chelmac, jud. Arad, datează din anul 1815. Lăcașul de cult a fost construit pe locul unei biserici mai vechi și este închinat Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Foto credit: Episcopia Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente