Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci în parohia Rogoz, prot. Ineu

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, la 21 septembrie 2014, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din mica parohie Rogoz, prot. Ineu, unde a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”.

Aici a fost întâmpinat de părintele paroh Cosmin Iercoșan și mulțimea de săteni veniți în așteptarea ierarhului.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, IPS Timotei a tâlcuit învățăturile desprinse din citirile scripturistice ale duminicii (Gal. 2; Marcu 8, 34-38 și 9,1), vorbind despre urmarea Mântuitorului prin purtarea Sfintei Cruci și cinstirea ei în biserica noastră, care constituie o mărturie a trăirii creștinești a credincioșilor ei și oglindind și înzestrarea artistică a acestora între altele, prin crucile și troițele de la răspântii sau alte locuri consacrate rugăciunii.

Cu acest prilej,potrivit eparhiaaradului.ro, fiind la încheierea praznicului dedicat Înălțării Sfintei Cruci, chiriarhul a sfințit o troiță ridicată din evlavia credincioșilor în hotarul parohiei.

La final, părintele Cosmin Iercoșan a mulțumit chiriarhului pentru acest popas duhovnicesc făcut în mijlocul parohienilor pe care-i păstorește de un deceniu.

Comentarii Facebook


Știri recente