Duminica după Botezul Domnului la parohia giurgiuveană Colibași

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 13 ianuarie 2013, în Duminica după Botezul Domnului, prilej cu care, în noua biserică a Parohiei Colibași, Protopopiatul Herești, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. Spre bucuria duhovnicească a credincioșilor, au fost aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și fragmente din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentat începutul propovăduirii Mântuitorului Hristos, care își începe Evanghelia împărăției lui Dumnezeu în lume, prin chemarea tuturor oamenilor la pocăință, la transformarea vieții personale spre desăvârșire prin practicarea virtuților. Ca Fiu al lui Dumnezeu Care S-a întrupat pentru ridicarea oamenilor la comuniunea directă cu Sine, Mântuitorul se manifestă și ca om în relația de ascultare cu Tatăl, umplând firea Sa umană de Dumnezeirea Sa și promovând, totodată, relația Sa cu oamenii. Aceasta este taina lucrării lui Dumnezeu cu adevărat, care are privirea ațintită către întreaga creație prin lucrarea Sa mântuitoare, a încheiat Preasfințitul Părinte Ambrozie.

La final, Preasfinția Sa a oferit, părintelui Sorin Mihalache, parohul bisericii, și părintelui Adrian Vlădescu, de la aceeași parohie, „Volumul colectiv Cuvântări și predici”, editat de Arhiepiscopia Bucureștilor. De asemenea, părintelui Adrian Cazacu, Protopopul Protoieriei Herești, și părintelui Adrian Dima, secretarul protoieriei, le-a oferit lucrarea „Domnitorii și Ierarhii Țării Românești. Ctitoriile și mormintele lor”.

Pentru sprijinul acordat în construirea noii biserici din localitatea Colibași, Dl. primar Constantin Stoica, a primit, din partea ierarhului nostru, albumul „Mănăstirea Comana – Istorie, Legendă, Spiritualitate” și Almanahul Bisericesc, apărute la Editura Episcopiei Giurgiului.

Numeroșii credincioși prezenți au primit iconițe și ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente