Duminica după Botezul Domnului la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii, jud. Giurgiu

În Duminica după Botezul Domnului, 10 ianuarie 2016, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Izvorul Tămăduirii din cadrul Centrului Cultural Pastoral Gavril Drugănescu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învăţătură adresat la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a explicat sensurile duhovniceşti ale pericopei evanghelice în care a fost prezentat începutul propovăduirii Mântuitorului Hristos, Care îşi începe Evanghelia împărăţiei lui Dumnezeu în lume, prin chemarea tuturor oamenilor la pocăinţă, o chemare la înnoirea lumii, la statornicia împărăţiei lui Dumnezeu pe pământ. Pocăinţa, înţeleasă ca transformare a vieţii personale spre desăvârşire prin practicarea virtuţilor, este prima treaptă care ne apropie de cunoaşterea lui Dumnezeu. Păcatul întunecă mintea omului, întunecă conștiința, iar omul nu mai știe ce este bine și ce este rău. De aceea, Mântuitorul și-a început propovăduirea prin îndemnul la pocăință: „Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat Împărăţia Cerurilor”. E necesar să ne întoarcem de la păcat la virtute, cu părere de rău și căință, având conștiința că am greșit și credința că Dumnezeu ne iartă, a arătat Preasfinția Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie a hirotesit iconom stavrofor pe părintele Manache Costin Eugen, preot paroh la Parohia Drăgăneasca, Protopopiatul Bolintin, pentru activitatea pastoral-misionară şi administrativă desfăşurată.

După oficierea Sfintei Liturghii, Episcopul Giurgiului a săvârşit Taina Sfântului Botezul pentru prunca Părintelui Manache Costin Eugen, care a primit numele de Anemona Maria, naşi fiind Constantin Adrian şi Adriana.

Cu acest prilej, Părintele Manache Costin Eugen a primit, din partea Preasfinției Sale, o reverendă și un veșmânt preoțesc, doamna preoteasă Andreea a primit un costum tradițional românesc, iar naşii o icoana cu chipul Maicii Domnului și Pruncul Iisus Hristos.

La final, monahia Filofteia Plăcintar, stareța mănăstirii, a oferit credincioşilor prezenţi, ca binecuvântare din partea Ierarhului, iconiţe şi Pastorala, prilejuită de Praznicul Nașterii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente