Duminica după Botezul Domnului la Drăgășani

În Duminica după Botezul Domnului, astăzi, 13 ianuarie 2013, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica parohială „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Sfintei Evanghelii, potrivit arhiram.ro, Preasfințitul Părinte Emilian a evidențiat mesajul Mântuitorului nostru Iisus Hristos de chemare la pocăință pentru dobândirea împărăției cerurilor și a explicat asemănările și deosebirile ce reies din îndemnul rostit de Sfântul Ioan Botezătorul și de Domnul Hristos: „Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția cerurilor!”. De asemenea, Preasfinția Sa a arătat ceea ce Mântuitorul Hristos ne-a lăsat ca mijloace în vederea dobândirii împărăției lui Dumnezeu: Sfânta Scriptură, Sfânta Biserică și Sfintele Taine.

La final, Părintele Ierarh a apreciat slujirea bisericească a Preoților Enache Cerbu și George Murguleț, felicitându-i pentru toate împlinirile slujirii preoțești și îndemnându-i totodată la o mai bogată conlucrare cu ceilalți preoți, dar și cu credincioșii din orașul Drăgășani, pentru o viață creștină autentică în Duhul Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos. La rândul său, părintele Cerbu a mulțumit Preasfinției Sale pentru vizita și binecuvântarea arhierească dăruită credincioșilor drăgășeneni.

La eveniment au mai participat: Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protopop de Drăgășani, preoții de la parohiile învecinate și numeroși credincioși din municipiu.

După Sfânta Liturghie, la Cimitirul orășenesc din Drăgășani, Preasfințitul Părinte împreună cu soborul de slujitori, a oficiat slujba parastasului la mormintele adormiților robilor lui Dumnezeu, Constantin și Haritina Isărescu.

În după-amiaza acestei zile, Preasfințitul Episcop Vicar Emilian a efectuat o vizită pastorală la Mănăstirea vâlceană Mamu, din comuna Lungești, Protopopiatul Drăgășani, județul Vâlcea.

La Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” din Râmnicu Vâlcea, astăzi, 13 ianuarie, către seară, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a săvârșit o slujbă de pomenire pentru sufletul robului lui Dumnezeu, Preotul Paul Octavian Stănciulescu, trecut la Domnul vineri, 11 ianuarie 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…