Duminica după Botezul Domnului la Biserica Domnească din Pitești

Foarte mulți locuitori din municipiului Pitești au avut bucuria de a participa duminică, 13 ianuarie 2013, la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului în Biserica Domnească închinată Sf. Mc. Gheorghe, potrivit eparhiargesului.ro.

Chiriarhul Eparhiei a adresat cu această ocazie un cuvânt de învățătură, amintind celor prezenți cât de important este să punem început bun în viața noastră.

Înaltpreasfinția Sa a accentuat mesajul transmis umanității de Mântuitorul Iisus Hristos care și-a început activitatea pământească rostind cuvintele: „Pocăiți-vă ca s-a apropiat împărăția cerurilor”. De asemenea a explicat credincioșilor prezenți că îndemnul la pocăință înseamnă îndreptarea per-sonală prin îndepărtarea păcatelor și urmarea lui Hristos.

Biserica Domnească din municipiul Pitești a fost construită în 1656 de domnitorul Constantin Șerban Basarab și soția sa Doamna Bălașa. În inte-rior este pictată de către Gheorghe Stoenescu (în 1876).

Pe vremuri aici a funcționat și o școală domnească. Ansamblul a fost restaurat în 1875 și în perioada 1966-1968.

Comentarii Facebook


Știri recente