Duminica după Botezul Domnului, la Arad

În Duminica după Botezul Domnului, 10 ianuarie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Arad- Centru, înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor slujitori, în prezenţa unui mare număr de credincioşi, a precizat Protos. Iustin Popovici.

În cuvântul de învăţătură cu titlul „Evlavia creştină” (în baza citirilor scripturistice ale duminicii: Efeseni 4; Matei 4), adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Timotei a vorbit despre încheierea zilelor de sărbătoare care au prilejuit şi un sincer bilanţ sufletesc, au dovedit prin aceasta şi măsura evlaviei credincioşilor faţă de păstrarea fără atingere a rânduielilor bisericeşti de totdeauna ca şi a tezaurului datinilor poporului binecredincios. Citirile zilei, referindu-se la începutul propovăduirii Mântuitorului, având în vedere şi jertfa Sa pentru lume, îndeamnă la răspunsul continuu la chemarea evanghelică prin puterea sufletească a fiecăruia după darul său, de-a înfrunta orice sminteală pe calea împărtăşirii din lumina dumnezeiască dobândită, a arătat chiriarhul.

La încheierea slujbei, părintele Flavius Petcuţ, protopopul Aradului, a mulţumit Chiriarhului, în numele preoţilor şi credincioşilor parohiei, pentru bucuria duhovnicească prilejuită şi pentru permanenta grijă părintească pe care Înaltpreasfinţia Sa o poartă faţă de această frumoasă biserică arădeană.

Comentarii Facebook


Știri recente