Duminica dinaintea Botezului Domnului la Parohia Făgăraş-Combinat

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat duminică, 03 ianuarie 2016, slujba Sfintei Liturghii în Biserica Parohiei Făgăraş-Combinat, ocrotită de Sfinţii Trei Ierarhi. Din soborul slsujitor au făcut parte pr. Marcel Dobrea, Protoiereul Protopopiatului Făgăraş 1 precum şi numeroşi clerici de la parohiile şi mănăstirile din Ţara Făgăraşului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi ai Liceului Teologic Constantin Brâncoveanu din Făgăraş, grup condus de prof. Gheorghe Malene.

La final, Părintele Mitropolit a acordat preotului Vasile Onciu, ctitor al bisericii din Făgăraş-Combinat, distincţia Crucea şaguniană pentru preoţi pentru întreaga activitate desfăşurată în slujba Bisericii Ortodoxe, iar mai apoi a mulţumit tuturor clericilor pentru sprijinul oferit în lucrarea misionară din parohiile încredinţate.

Sărbătoarea s-a încheiat cu instalarea noului paroh, părintele Gheorghe Bica. Noul preot paroh a primit de la ierarh misiunea de a continua lucrarea pastorală în această parohie deosebită a oraşului şi de a fi oamenilor de aici îndrumător spiritual şi sprijin în toate cele duhovniceşti.

Comentarii Facebook


Știri recente