Duminica dinaintea Botezului Domnului în orașul Sønderborg, Danemarca

În Duminica dinaintea Botezului Domnului, 3 ianuarie 2016, parohia ortodoxă românească Botezul Domnului din orașul Sønderborg, Danemarca, şi-a serbat hramul, după cum informează www.episcopiascandinaviei.se

Credincioșii de la polul cel mai îndepărtat al Episcopiei Europei de Nord au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe ierarhul lor. Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi care a săvârșit Sfânta Liturghie, a rostit un cuvânt de învățătură și a purtat un dialog ziditor cu cei prezenți la slujbă. Copiii au primit în dar din partea arhiereului cărți ilustrate iar adulții cărți de folos sufletesc.

Părintele episcop a arătat în cuvântul său importanța sărbătorii Bobotezei în viața creștinului, referindu-se la semnificația sfințirii caselor cu Aghiasma Mare, în aceste zile premergătoare prăznuirii, când sfințiții slujitori îl readuc pe Hristos în casa și în inima credincioșilor.

În după-amiaza zilei, Preasfințitul Macarie împreună cu preotul paroh Leon Iacob au vizitat și au sfințit, după rânduială, câteva case ale enoriașilor români din Sønderborg.

Comentarii Facebook


Știri recente